ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ FELIPE MASSA O LUCA BADOER


H Ferrari γνωστοποίησε ότι τη θέση του τραυματία Felipe Massa στον αγώνα της Βαλένθια θα πάρει ο δοκιμαστής της ομάδας Luca Badoer. Ο 38χρονος Ιταλός που είναι ο γηραιότερος οδηγός που θα εκκινήσει στη Βαλένθια την επόμενη Κυριακή (23/08) είναι δοκιμαστής της Scuderia τα τελευταία 12 χρόνια. Όμως η τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε Grand Prix ήταν πριν από δέκα χρόνια με τη Minardi.
Συνολικά έχει εκκινήσει 48 Grands Prix αλλά χωρίς να σκοράρει ποτέ. Tο καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η έβδομη θέση στην Ίμολα το 1993. Πλην της Minardi έχει αγωνιστεί στη F1 και με τις Scuderia Italia και Forti Corse, συνεπώς η συμμετοχή του με τη Ferrari θα είναι πιθανώς η σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του.

A5 SPORTBACK

H Audi παρουσίασε την 5θυρη έκδοση του A5 με το όνομα Sportback. Το μήκος και το ύψος του είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το κουπέ μοντέλο της φίρμας, ενώ είναι χαμηλότερο από το Α4. Οι κινητήρες που απαρτίζουν τη γκάμα του Sportback είναι 6, 3 ντίζελ και ισάριθμοι βενζίνης. Όλοι, εκτός του 3.2 FSI, χρησιμοποιούν τούρμπο, με το βασικό βενζίνης να αποδίδει 180 ίππους από τα 2,0 λίτρα, ενώ πιο πάνω υπάρχει η πιο ισχυρή εκδοχή του ίδιου μοτέρ με τους 211 ίππους. Στην κορυφή τοποθετείται ο 3.2 άμεσου ψεκασμού, ο οποίος αποδίδει 260 ίππους.
Αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο.

NISSAN LEAF



Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας θα έχει μηδενικούς ρύπους και αυτονομία που θα φτάνει τα 160 χιλιόμετρα. Το LEAF θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει 109 ίππους και οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν σε 8 ώρες. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος (KERS) – σύστημα που εφαρμόζεται φέτος και σε κάποια μονοθέσια της F1.

SAAB 9-5










Η Saab θα παρουσιάσει και επίσημα τον Σεπτμβριο το 9-5. Οι πρώτες δοκιμές του εντυπωσιακού 9-5 στην πίστα του ιστορικού Nurburgring προϊδεάζουν πως η σερά 5 της BMW και η Mercedes E, θα έχουν ένα πολύ δυνατό "παίκτη" να ανταγωνιστούν.
Η Saab επικεντρώθηκε πολύ στην τεχνολογία και την ασφάλεια που θα παρέχει το βελτιωμένο 9-5 στον οδηγό και τους επιβάτες του. Τα μηχανικά μέρη του 9-5 θα είναι εξωπλισμένα από την Opel. Το 9-5 θα προσφέρεται στο κοινό στις εκδόσεις των βενζινοκινητήρων 2,0 και 2,8 λίτρων και με τον πετρελαιοκινητήρα στα 2.000 κ.εκ.

MINI CROSSOVER








Θα ξέρουμε περισσότερα για το MINI CROSSOVER αρχές του 2010.
Προς το παρόν η BMW το δοκίμαζει στης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής