63η Έκθεση Φρανκφούρτης: Renault

Στην ηλεκτροκίνηση συνεχίζει να επενδύει η Renault, παρουσιάζοντας στην Φρανκφούρτη πέντε ανάλογες προτάσεις μηδενικών ρύπων. Το Twizy Z.E. Concept ανήκει στην κατηγορία των αυθεντικών αυτοκινήτων πόλης, το οποίο διαθέτει στο εσωτερικό του δύο θέσεις και εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 20 ίππων και 70 Nm μέγιστης ροπής. Μεγαλύτερων διαστάσεων είναι το Zoe Z.E. Concept που ξεχωρίζει χάρη στο προηγμένο σύστημα κλιματισμού με το οποίο εξοπλίζεται. Το τελευταίο διαθέτει τρεις επιμέρους λειτουργίες (αφύγρανσης, αρωματισμού και συγκράτησης των βλαβερών σωματιδίων), βελτιώνοντας αισθητά την άνεση των επιβατών στο εσωτερικό. Με τέσσερις πόρτες και τις διαστάσεις ενός τυπικού οικογενειακού sedan φιλοδοξεί να περάσει στην παραγωγή το Fluence Z.E. Concept. To ηλεκτροκίνητο Renault διαθέτει αυτονομία 160 ίππων και σύστημα επαναφόρτισης των συσσωρευτών με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Τον συμβατικό, που διαρκεί 4 ως 8 ώρες, τον γρήγορο που δεν ξεπερνά σε διάρκεια τα 30 λεπτά και τον άμεσο, που πραγματοποιείται μέσω του συστήματος "Quickdrop" και ολοκληρώνεται μέσα σε 3 λεπτά.


63η Έκθεση Φρανκφούρτης: Citroen











Βασιζόμενη στο θρυλικό Citroen 2CV η Γαλλική εταιρία παρουσίασε το Citroen Revolte που συνδυάζει την κλασσική σχεδίαση της Citroen με μια πολύ σύγχρονη σοφιστικέ πινελιά. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το πρωτότυπο Citroen των 3,68 μέτρων εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύνολο, προσφέροντας τη δυνατότητα φόρτισης των συσσωρευτών μέσω δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Μετά από επτά χρόνια παρουσίας στους δρόμους και με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια η Citroen αποκαλύπτει τη νέα γενιά C3. Oι τρεις κινητήρες πετρελαίου θα αποδίδουν 70, 90 και 110 ίππους, ενώ τα βενζινοκίνητα σύνολα 95 και 120 ίππους αντίστοιχα. Υψηλότερη ποιότητα κατασκευής και σοφιστικέ design που θα δηλώνει την κατασκευαστική του ιδιαιτερότητα έχει να παρουσιάσει η έκδοση παραγωγής της DS3. Το πρώτο από μια σειρά νέων μοντέλων που θα διαφοροποιούνται από την υπόλοιπη γκάμα της γαλλικής φίρμας φτάνει σε μήκος τα 3,95 μέτρα και εξοπλίζεται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προδιαγραφών EU5.

63η Έκθεση Φρανκφούρτης: BMW Vision EfficientDynamics Concept



Η BMW στην 63η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης παρουσιάζει Vision EfficientDynamics Concept .Στη σχεδίαση του πρωτότυπου BMW είχε συμμετοχή και η ομάδα από την F1 στην οποία οφείλεται ο απίθανος αεροδυναμικός συντελεστής 0,22. Το Vision εξοπλίζεται με τρικύλινδρο turbodiesel κινητήρα που έχει χωρητικότητα 1,5 lt και αποδίδει 160 PS και 290 Nm ροπής. Στο πλαίσιο της υβριδικής τεχνολογίας ActiveHybrid το γερμανικό concept car διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες. Αυτός που βρίσκεται στον πίσω άξονα κινεί, μαζί με τον diesel, τους πίσω τροχούς και έχει ισχύ 34 PS. Ο άλλος, ισχύος 80 PS, βρίσκεται στον εμπρός άξονα και στέλνει την ροπή των 220 Nm στους εμπρός τροχούς. Η συνολική συνδυασμένη ισχύς του Vision διαμορφώνεται στους 350 PS και στα 800 Nm ροπής. Οι επιδόσεις του θα είναι τα 250 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας ενώ τα 0-100 χ.α.ω. θα έρχονται σε μόλις 4.8 δλ. Η κατανάλωση του θα φτάνει τα 3,76 λίτρα/100 χιλιόμετρα ενώ οι ρύποι CO2 θα είναι της τάξης των 99 γρ./χιλιόμετρο.