Bugatti 16 C Galibier Concept






Η Bugatti παρουσιάσει το νέο 4θέσιο όχημα με το όνομα 16 C Galibier Concept. Με το που βλέπεις κανείς τις φωτογραφίες το μάτι του πηγαίνει αμέσως στο δίχρωμο εξωτερικό αφού συνδυάζει το καλογυαλισμένο αλουμίνιο με το σκούρο μπλε carbon CFRP (carbon fiber reinforced plastic). Ο γνωστός 8.0 λιτρος 16κυλίνδρος W16 κινητήρας της Veyron τοποθετήθηκε και στο 16 C Galibier Concept με την ιπποδύναμη να μπορεί να επιλεχθεί από τον οδηγό του είτε στα 800 είτε στα 1000 άλογα με την κίνηση να μεταδίδεται όπως ήταν αναμενόμενο σε όλους τους τροχούς. Το αυτοκίνητο μπορεί εκτός από βενζίνη να καταναλώσει και αιθανόλη ενώ το δύσκολο και απαιτητικό ρόλο του φρεναρίσματος των έχουν αναλάβει οι τεράστιοι κεραμικοί – carbon δίσκοι. Όπως μας είχε προϊδεάσει η Bugatti στις teaser φωτογραφίες, το Galibier διαθέτει 4 απολήξεις των εξατμίσεων σε κάθε μεριά, ενώ το πίσω παρμπρίζ είναι χωρισμένο σε 2 κομμάτια που στην μέση τους βρίσκεται το τρίτο φωτιστικό σώμα Stop τεχνολογίας LED τοποθετημένο κατακόρυφα. Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η επιβλητική μάσκα της Bugatti καθώς και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Πολυτέλεια και τεχνολογία συνδυάζονται αρμονικά το εσωτερικό δίνοντας ένα πανέμορφο ρετρό σχεδιασμό. Πραγματικά οι σχεδιαστές της Bugatti έκαναν το θαύμα τους και κατάφεραν και συνδύασαν τέλεια το ξύλο, το δέρμα και τις LCD οθόνες. Ξεχωρίζει το κεντρικό ταμπλό από ξύλο και δέρμα που ενσωματώνουν στο κέντρο το κοντέρ και το στροφόμετρο τα οποία προβάλλονται ηλεκτρονικά σε οθόνες LCD, ενώ ξεχωριστεί θέση έχει το αφαιρούμενο Ελβετικό ρολόι του οίκου Reverso Tourbillon το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και ο ιδιοκτήτης του να το φορέσει στο χέρι του.


Τοyota Land Cruiser


Tη νέα γενιά του Land Cruiser παρουσιάζει η Τοyota στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. To off-road μοντέλο θα προσφέρεται με τον τετρακύλινδρο σε σειρά τρίλιτρο diesel κινητήρα των 171 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση του μοντέλου θα διαθέτει το V6 μηχανικό σύνολο των τεσσάρων λίτρων. Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι γενιές του off-road μοντέλου Land Cruiser, που συμπλήρωσε πλέον εξήντα χρόνια παρουσίας στη γκάμα της Τoyota, έχουν μέχρι τώρα πουλήσει περισσότερες από πέντε εκατομμύρια μονάδες σε 176 χώρες.

Audi e-tron (R8)







Λίγες ημέρες πριν ανοίξει τις πύλες της η 63η διεθνής έκθεση της Φρανκφούρτης και διέρρευσαν οι φωτογραφίες από το Ηλεκτοκίνητο Audi e-tron (R8) που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Στιλιστικά οι διαφορές σε σχέση με το R8 εντοπίζονται στα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED μπροστά και πίσω στους νέους προφυλακτήρες, στα νέα πλαϊνά που απουσιάζουν οι τεράστιες εισαγωγές αέρα. Στο εσωτερικό οι αλλαγές που συναντάμε είναι τεράστιες αφού απουσιάζουν λεβιές ταχυτήτων και χειρόφρενο ενώ απουσιάζει και η κεντρική κονσόλα με την μεγάλη οθόνη TFT να έχει τοποθετηθεί μέσα στον πίνακα οργάνων. Επίσημα, η Audi ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει το e-Tron αλλά οι φωτογραφίες αυτές δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο.

MX-5 Superlight



Το MX-5 Superlight θα παρουσιαστεί τελικά στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το βάρος του δεν θα ξεπερνά τον ένα τόνο, ενώ συνολικά το μοντέλο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την οδηγική ευχαρίστηση. Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 20 ετών από την πρώτη παρουσίαση του MX-5. Το συγκεκριμένο επετειακό μοντέλο δημιουργήθηκε στο σχεδιαστικό τμήμα της Mazda που βρίσκεται στη Γερμανία, και οι βασικές του αλλαγές από τα μοντέλα παραγωγής είναι αρκετές το αυτοκίνητο θα ζυγίζει μόλις 995 κιλά. Από πλευράς μηχανικού συνόλου θα χρησιμοποιηθεί ο κινητήρας 1,8 λίτρων με τους 129 ίππους, που θα του χαρίζει επιτάχυνση για τα 0-100 χ.α.ω. σε 8,9 δλ. Η μετάδοση εξασφαλίζεται από το γνωστό 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, και περνά στους πίσω τροχούς, ενώ στη συγκεκριμένη έκδοση χρησιμοποιείται ανάρτηση της Bilstein

F1: Ο Αλόνσο κάποια στιγμή θα έρθει στη Ferrari

Λίγο μετά την ανακοίνωση της 5ετούς συμφωνίας με τη Ισπανική τράπεζα Santander που θα βρίσκεται στη θέση του βασικού χορηγού της Ferrari για τα επόμενα 5 χρόνια o Λούκα ντι Μοντεζέμολο μίλησε για το φλερτ της ομάδας με τον Αλόνσο. Η Santander αυτή τη στιγμή είναι χορηγός της McLaren πήγε εκεί υποστηρίζοντας τον Αλόνσο που οδηγούσε για τη Βρετανική ομάδα το 2007.
«Αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει για μας ο Αλόνσο. Μένει να μάθουμε πότε, πάντως δε θα συμβεί του χρόνου. Για το 2010 έχουμε Ράικονεν, Μάσα, Φισικέλα, Μπαντοέρ, Τζενέ και ελπίζω το Σουμάχερ. Έχουμε γίνει η Ρεάλ Μαδρίτης της F1. Πάντα μου άρεσε ο Αλόνσο τον παρακολουθώ από τότε που οδηγούσε για τη Minardi. Όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί περνούν από τη Ferrari. Πριν τον τελευταίο του αγώνα ο Σένα μου είπε ότι ήθελε να τελειώσει την καριέρα του με τη Ferrari, το ίδιο συνέβη με τους Προστ, Λάουντα, Μάνσελ».
Ο Ιταλός πρόεδρος θεωρεί πως είναι προς συμφέρον της F1 να αγωνίζονται οι κορυφαίες ομάδες με 3 μονοθέσια αντί να τρέχουν άσημες ομάδες με μη ανταγωνιστικά μονοθέσια.