Superleague Formula : Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ο Ολυμπιακός


O Ολυμπιακός έχοντας στο μονοθέσιό του τον Εστεμπάν Γκερέρι στην πρώτη του μάλιστα παρουσία στο ερυθρόλευκο τιμόνι- κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο ντεμπoύτο του στο Εστορίλ της Πορτογαλλίας

Αναλυτικά η κατάταξη:


1 Ολυμπιακός Γκερέρι
2 Λίβερπουλ Βαγιέ

3 Κορίνθιανς Πιτσόνια

4 Άντερλεχτ Μπούερμαν

5 Ρέϊντζερς Μάρτιν

6 Μίλαν Πάντανο

7 Ρόμα Περέρα

8 Τότεναμ Ντόλμπι

9 Σπόρτινγκ Πετίθ

10 Αϊντχόφεν Βαν Νταμ

11 Σεβίλλη Μπουρντέ

12 Λυόν Παντσιατίσι

13 Φλαμένκο Μπερνόλντι

14 Ατλέντικο Μαδρίτης Βιγίοτα

15 Μίντλαντ Άντερσεν

16 Πόρτο Παρέντε

17 Γαλατασαράι Τάνγκ

18 Βασιλεία Βίσελ

Η GM θα κρατήσει την Opel


Το συμβούλιο διοίκησης της General Motors θα ανακοινώσει την Τρίτη ότι εγκαταλείπει την πώληση της ευρωπαϊκής θυγατρικής της Opel και ότι θα διατηρήσει τον έλεγχό της, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung. «Το συμβούλιο διοίκησης της General Motors θα αποφανθεί την Τρίτη υπέρ της παραμονής της θυγατρικής της στον όμιλο. Η GM θέλει έτσι να αποτρέψει το ενδεχόμενο η τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας να φθάσει στη Ρωσία και να επωφεληθεί ένας ανταγωνιστής για να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια» αναφέρει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει ότι κατέχει πληροφορίες από πηγή στο συμβούλιο διοίκησης. Η γερμανική κυβέρνηση επιχείρησε την Παρασκευή να ασκήσει πίεση στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να πάρει μία απόφαση για την ευρωπαϊκή θυγατρική της την ερχόμενη εβδομάδα. Η GM έχει να επιλέξει είτε να παραχωρήσει τον όμιλο σε έναν από δύο υποψηφίους, το επενδυτικό ταμείο RHJ International και τη ρωσο-καναδική κοινοπραξία, της οποίας ηγείται η εταιρία ανταλλακτικών Magna που συνδέεται με τη ρωσική τράπεζα Sberbank και στηρίζεται στη ρωσική κατασκευαστική GAZ, επιλογή η οποία υποστηρίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση, είτε να κρατήσει τη θυγατρική της.

Lancia Powerboat

Η Ιταλική εταιρία Lancia παρουσίασε το πρώτο της σκάφος. Το νέο σκάφος έχει μια επιθετική σχεδίαση με τέλειες αναλογίες τόσο στο cockpit όσο και στην πρύμνη. Το σκάφος που είναι κατασκευασμένο από fiberglass έχει μήκος 13.1 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει με άνεση 11 άτομα καθώς και να κοιμηθούν σε αυτό 2 άτομα στην πολυτελή καμπίνα που διαθέτει. Το ταχύπλοο διαθέτει 2 κινητήρες πετρελαίου N67-560 κατασκευασμένες από την Fiat Powertrain Technologies (FPT) που αποδίδουν 1120 άλογα. Χάρη σε αυτές τις τεράστιες μηχανές το σκάφος μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα 15 και 45 κόμβων με την τελική του να ανέρχεται στους 55 κόμβους. Το σκάφος κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τις Sacs, FPT και Martini και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση σκαφών της Γενεύης.


Rolls-Royce Ghost (no comments)