63η Έκθεση Φρανκφούρτης: Ferrari 458 Italia












Η Ferrari παρουσίασε και επίσημα την νέα Ferrari 458 Italia. Η ονομασία της προκύπτει από τον κυβισμό και τους κυλίνδρους του κινητήρα της, ο 4.5 λίτρων V8 κινητήρας αποδίδει 562 άλογα, επιταχύνει από 0-100 σε 3,4’’ και αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα. Η επιρροή από τη F1 είναι εμφανής στο ανασχεδιασμένο εσωτερικό, που δίνει αγωνιστικές προδιαγραφές στη θέση του οδηγού. Το αυτοκίνητο αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στον χρόνο με αρχική τιμή στην Ιταλία €190.000.

63η Έκθεση Φρανκφούρτης: Mercedes-Benz
















Η Mercedes-Benz παρουσιάζει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το supercar SLS AMG (Gullwing). Eξοπλίζεται με έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 6,3 λίτρων η απόδοση του οποίου φτάνει τους 571 ίππους με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω ενός 7-τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το BlueZERO E-CELL PLUS concept αποτελεί την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση της Mercedes-Benz η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει να περάσει στην παραγωγή. Το BlueZERO E-CELL PLUS concept εξοπλίζετε με μπαταρίες ιόντων-λιθίου οι οποίες τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 67 ίππων. Το BlueZERO E-CELL PLUS concept επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 11 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα.

63η Έκθεση Φρανκφούρτης: AUDI

















Η Audi παρουσιάζει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το R8 e-Tron Concept το οποίο είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα που βγαίνει από το εργοστάσιο του Ingolstadt. Βασισμένο στο R8 διαθέτει συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) οι οποίοι προσομοιώνουν τη λειτουργία ενός συστήματος τετρακίνησης. H ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων-λιθίου προσφέρει στο e-tron αυτονομία 248 χιλιομέτρων, ενώ οι επιδόσεις παραπέμπουν στις συμβατικές εκδόσεις του R8, καθώς τα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,8 δευτερόλεπτα. Χωρίς οροφή επιστρέφει το R8 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το υπερ-αυτοκίνητο της Audi έχει εξοπλιστεί με υφασμάτινη οροφή, που αναδιπλώνεται ηλεκτρικά και αποθηκεύεται στο πίσω τμήμα του. Το R8 Spyder παρουσίασε και επίσημα η Audi. Το ανοικτό R8 εφοδιάζεται με τον V10 κινητήρα 5.2 λίτρων απόδοσης 525 ίππων με 53 κιλά ροπή και κάνει τα 0-100χλμ/ώρα σε 4.1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 313 χλμ/ώρα. Το S5 Sportback των 333 ίππων έκανε την εμφάνιση του με ένα V6 κινητήρα που επιταχύνει 100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Τέλος, η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 9,7 λίτρα/ 100 χλμ και το κεντρικό διαφορικό με πιο δυναμική ρύθμιση στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.