63η Έκθεση Φρανκφούρτης: Lexus LF-Ch



Η παγκόσμια πρώτη εμφάνιση του πλήρως υβριδικού premium compact concept LF-Ch είναι το πιο δυνατό στοιχείο της παρουσίας της Lexus στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Premium compact concept με Lexus Hybrid Drive. Το LF-Ch συνδυάζει την κομψή σχεδίαση και την πλήρως υβριδική τεχνολογία σε ένα 5θυρο συμπαγές πακέτο που απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς αγοραστές της premium μικρομεσαίας κατηγορίας. Χάρη στη δυνατότητα λειτουργίας του μόνο με ηλεκτρισμό, βασικό χαρακτηριστικό του Lexus Hybrid Drive, το LF-Ch θα επιτρέπει σχεδόν αθόρυβη οδήγηση στην πόλη με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

63η Έκθεση Φρανκφούρτης: Trabant


Η εταιρεία παιχνιδιών που ακούει στο όνομα Herpa Miniaturmodelle, παρουσίασε ένα άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο στη Φρανκφούρτη, και δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή του θρυλικού Trabant. Με κάτι πάνω από 3 εκατ. αντίτυπα από το 1957 έως το 1991 όπου και σταμάτησε η παραγωγή του, το ανατολικογερμανικό μοντέλο κατάφερε για τους δικούς του λόγους να παίξει το ρόλο του στον αυτοκινητιστικό κόσμο. Τα δικαιώματα του ονόματος Trabant έχουν πλέον περάσει στην γερμανική εταιρεία παιχνιδιών «Herpa Miniaturmodelle» η οποία στην έκθεση της Φρανκφούρτης παρουσίασε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό πρωτότυπο. Η ρετρό σχεδίαση παίζει φυσικά τον πρώτο ρόλο, ενώ σε αντίθεση με το παλιό μοντέλο που έφερε δικύλινδρο δίχρονο κινητήρα, το νέο Trabant θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Τεχνικά στοιχεία δεν ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία, αλλά διέρρευσε ότι το πρωτότυπο χρησιμοποιεί οροφή που συσσωρεύει την ηλιακή ενέργεια και ότι θα έχει αυτονομία περί τα 250 χιλιόμετρα, ενώ το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1.000 κιλά. Το σασί του κατασκευάστηκε από την γερμανική IndiKar που επιμελείται πρωτότυπα οχήματα και ειδικές κατασκευές. Ο CEO της IndiKar, Ronald Gerschewski, δήλωσε ότι: «Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο του οράματος, και βρισκόμαστε πλέον στη φάση της εφαρμογής του project. O στόχος μας είναι η ετοιμότητα στην περίπτωση μαζικής παραγωγής». Από την πλευρά τους, στελέχη της Herpa (η οποία έχει αγοράσει το όνομα Trabant από το 2007), δήλωσαν ότι: «Είμαστε έτοιμη να δεχτούμε τον επενδυτή που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στην παραγωγή του μοντέλου. Αν αυτό συμβεί μπορεί να δούμε το νέο Trabant στο δρόμο το 2012».

F1: Το πρόγραμμα για το 2010

Το πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της επόμενης χρονιάς περιλαμβάνει 19 αγώνες και σε αυτό επιστρέφει το GP Καναδά ενώ για πρώτη φορά θα έχουμε αγώνα στην Κορέα. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου με το GP Μπαχρέιν, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 14 Νοεμβρίου στο Interlagos με το GP Βραζιλίας. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει στο πρόγραμμα είναι η Καναδοί να μην τα βρουν με τον Έκλστον, οπότε και θα επανέλθει ο αγώνας της Τουρκίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ F1 2010

14 Μαρτίου Μπαχρέιν Sakhir
28 Μαρτίου Αυστραλίας
Melbourne
04 Απριλίου Μαλαισίας
Sepang
18 Απριλίου Κίνας
Shanghai
09 Μαΐου Ισπανίας
Barcelona
23 Μαΐου Μονακό
Monte Carlo
30 Μαΐου Τουρκίας
Istanbul
13 Ιουνίου Καναδά
Montreal
27 Ιουνίου Ευρώπης
Valencia
11 Ιουλίου Μεγ. Βρετανίας
Donington Park
25 Ιουλίου Γερμανίας
Hockenheim
01 Αυγούστου Ουγγαρίας
Hungaroring
29 Αυγούστου Βελγίου
Spa-Francorchamps
12 Σεπτεμβρίου Ιταλίας
Monza
26 Σεπτεμβρίου Σιγκαπούρης
Singapore
03 Οκτωβρίου Ιαπωνίας
Suzuka
17 Οκτωβρίου Ν. Κορέας -

31 Οκτωβρίου
Abu Dhabi Yas Marina
14 Νοεμβρίου Βραζιλία
Interlagos