Cimex Conin








Η άγνωστη για την Ευρώπη Cimex είναι μια Μεξικάνικη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής των επιβατικών οχημάτων αλλά και μετατροπών σε φορτηγά και λεωφορεία, από το 1988 και εδρεύει στην πόλη του Querétaro. Το αυτοκίνητο που βλέπετε ονομάζεται Conin και αποτελεί την πρόταση της εταιρείας στην κατηγορία των SUT (Sport Utility Track), που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το Conin υπάρχει αποκλειστικά σε μορφή concept αυτή τη στιγμή όμως η εταιρεία μιλά για ένα σκληροτράχηλο τετρακίνητο όχημα με πολύ καλές ικανότητες εκτός δρόμου που όμως θα συνδυάζεται με χαμηλής κατανάλωσης κινητήρες. Το Conin θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 επιβάτες ενώ για την πρόσβαση των πίσω θέσεων υπάρχουν θύρες που ανοίγουν αντίθετα από τις εμπρός.

F1: News


Η Williams ανακοίνωσε επίσημα ότι το δίδυμο της για το 2010 θα αποτελείται από τον Rubens Barrichello και Nico Hulkenberg. Με την εμπειρία του Βραζιλιάνου στην εξέλιξη και ρύθμιση του μονοθεσίου, η ομάδα φιλοδοξεί να βγάλει στην επιφάνεια το ταλέντο του νεαρού Γερμανού και να επιβεβαιώσει τη δυναμική του. Ο Hulkenberg θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους ανερχόμενους οδηγούς της F1.

Με αιφνιδιαστική ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας (02/11) η Bridgestone έκανε γνωστή την απόφασή της να διακόψει την εμπλοκή της στη Formula 1 στο τέλος του 2010. Η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται στη Formula 1 από το 1997 ενώ από το 2008 οπότε και αποχώρησε η Michelin είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών όλων των ομάδων. Φήμες ήδη αναπτύσσονται ότι ο νέος πρόεδρος της FIA, Jean Todt θα προσεγγίσει εκ νέου τη Michelin παρότι η τελευταία διώχθηκε άκομψα από τον προκάτοχό του Max Mosley. Εξηγώντας τους λόγους της απόφασης, ο αγωνιστικός διευθυντής της Bridgestone είπε: "Η απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς εκτίμησης, βασισμένη στην ανάγκη της εταιρείας να κατευθύνει τις υποδομές της στην έρευνα για νέες τεχνολογίες. Θέλουμε να μεταφέρουμε την εκτίμησή μας στον Bernie Ecclestone και στη Formula One Management, στις ομάδες της F1 με τις οποίες ήταν τιμή να συνεργαζόμαστε, καθώς και στους θεατές της F1 που ακολούθησαν τις δραστηριότητές μας τα τελευταία 13 χρόνια".

Ferrari World Abu Dhabi


Στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα εγκαινιαστεί το πρώτο πάρκο με θέμα την ιταλική εταιρεία. Το πάρκο είναι στο τέλος της ολοκλήρωσης του ενώ βρίσκεται δίπλα στην πίστα της F1. Το Ferrari World Abu Dhabi όπως ονομάζεται θα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της περιοχής του Abu Dhabi ενώ όπως λέει η σχετική επίσημη ανακοίνωση θα ικανοποιεί τόσο τους φανατικούς της φίρμας όσο και ολόκληρες οικογένειες αφού θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις και για τους μικρούς θαυμαστές της Ferrari. Βρίσκεται στο τεχνητό νησί Yas Island και έχει συνολική έκταση στα 200.000 τετραγωνικά μέτρα ο σχεδιασμός του είναι φυσικά εμπνευσμένος από τα οχήματα της εταιρείας, ενώ στην κορυφή του θα υπάρχει το μεγαλύτερο έμβλημα της Ferrari που έχει δημιουργηθεί ποτέ (65x48,5 μέτρων). Εκεί θα μπορεί κανείς να κάνει βόλτα με το ταχύτερο τρενάκι του κόσμου που θα ταξιδεύει με ταχύτητες άνω των 200 χ.α.ω., καθώς και να παίξει με διάφορα παιχνίδια της F1. Θα είναι δυνατή η παρακολούθηση της συναρμολόγησης ενός 12κύλινδρου κινητήρα της 599 καθώς και η οδήγηση σε εξομοιωτές παραπλήσιους με αυτούς που χρησιμοποιούνται και από την ίδια την ομάδα, καθώς τέλος θα υπάρχει και σχολή οδήγησης από τους ειδικούς της εταιρείας.


Porsche 928

H νέα 928 θα έχει έντονο GT χαρακτήρα με το κινητήρα να βρίσκεται τοποθετημένος στον εμπρός άξονα ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για τις αποσκευές αλλά και για τους επιβάτες. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον V8 των 4,8 lt της Panamera, σε ατμοσφαιρικές και turbo εκδόσεις που θα αποδίδουν από 400 έως 500 PS. Εκτός από τις κλασικές πισωκίνητες εκδόσεις θα υπάρξουν και τετρακίνητες που θα προσφέρονται μόνο με τον κορυφαίο σε απόδοση turbo κινητήρα. Εκτός από τον V8 κινητήρα όμως υπάρχουν σκέψεις για την παραγωγή και υβριδικής έκδοσης που θα βασιστεί στην αντίστοιχη της Cayenne. Το πιο πιθανό είναι η υβριδική της διάταξη να αποτελείται από τον τρίλιτρο V6 του Audi S4 (με 370 PS) που θα συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 38 kW. Από πλευράς κόστους η νέα 928 θα τοποθετείται ανάμεσα στη φτηνότερη 911 και στην ακριβότερη Panamera στοχεύοντας απευθείας στις αντίστοιχες προτάσεις των Ferrari και Aston Martin. Αν τελικά δοθεί το πράσινο φως οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2012.