F1: Η Mercedes θα εξαγοράσει τη Brawn GP

H Brawn GP βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της από τη Mercedes. Η Mercedes που κατέχει το 40% της McLaren δίνει κινητήρες αυτή τη στιγμή στις McLaren, Brawn και Force India ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τη νέα χρονιά θα προμηθεύει τέσσερις ομάδες με κινητήρα. Πιθανόν η 4η ομάδα θα είναι η Red Bull.
Η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία κι αν γίνει με τη
Brawn αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τη σχέση της με την McLaren.

Peugeot iOn

Το Peugeot iOn, το οποίο η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει πλήρως και να διαθέσει έως τα τέλη του 2010, είναι δίδυμο μοντέλο με το Mitsubishi i-MiEV. Χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου, με τις οποίες εξασφαλίζει αυτονομία 130 χιλιομέτρων. Για να την επαναφόρτισή τους απαιτούνται έξι ώρες, όμως υπάρχει και επιλογή γρήγορης επαναφόρτισης σε ποσοστό 80% και χρόνο τριάντα λεπτών της ώρας. Ο ηλεκτρικός κινητήρας παρέχει στο Peugeot iOn ισχύ 64 ίππων, με μέγιστη ροπή 18,3 χλγμ. Η ανώτατη ταχύτητα του τετράθυρου αυτοκινήτου είναι 130 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το συνολικό μήκος του ανέρχεται στα 3,48 μέτρα. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως και τα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, «iOn» και «i-Miev», είναι αποτέλεσμα της τεχνολογικής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει από χρόνια το Group PSA και η Mitsubishi Motor Company (MMC).

BMW

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της BMW στη Φρανκφούρτη θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα ιδιόμορφο περίπτερο, το οποίο θα περιβάλλεται από ένα σιρκουί μερικών εκατοντάδων μέτρων, ενώ όλα τα νέα μοντέλα της φίρμας που θα ντεμπουτάρουν θα κινούνται πάνω σε αυτή την πίστα. Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά εκθέματα του περιπτέρου θα είναι τα Vision Efficient Dynamics, X1 SAV, X6 Active Hybrid, 5 Series GT και ακόμα τα τελευταία μοντέλα του Μ Division. Το πιο σημαντικό, σημειολογικά, ωστόσο, θα είναι ότι στο ίδιο περίπτερο θα εκτίθενται όλα τα δημιουργήματα του BMW Group και από τα τρία division, το M, τη Mini και τη Rolls Royce.