Pininfarina Nido



Nido στα ιταλικά σημαίνει φωλιά, και κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του ο σχεδιαστικός οίκος του Pininfarina όταν σχεδίασε και εξέλιξε το μικρό όχημα. Έναν κλωβό ασφαλείας που θα προστατεύει όχι μόνο τους αποκλειστικά δύο επιβαίνοντες, αλλά και τους πεζούς με τους οποίους μπορεί να έλθει σε επαφή, καλύτερα από κάθε άλλο όχημα. Για να το καταφέρει αυτό το Nido θα χρησιμοποιεί πολύ ελαστικά εξωτερικά πάνελ τα οποία θα είναι πολύ ανθεκτικά σε παραμορφώσεις ενώ μαζί με τον πολύ καλό σχεδιασμό θα απορροφούν την ενέργεια από την κρούση με πεζό τραυματίζοντας τον όσο το δυνατόν λιγότερο. Από κάτω θα βρίσκεται ένας δυνατός κλωβός ασφαλείας ενώ μέσα από αυτόν θα υπάρχει ακόμη ένα πιο μικρός κλωβός. Μεταξύ των δύο κλωβών θα χρησιμοποιούνται «ελατήρια» που σαν στόχο θα έχουν την απορρόφηση της ενέργειας και την προστασία των επιβατών. Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί από το 2004 και έμεινε σε μορφή concept, όμως ο Pininfarina το επαναφέρει φέτος σε μια έκθεση για την προώθηση της ιταλικής κουλτούρας στην Ιαπωνία.

Nέα BMW M5



Η νέα BMW M5 πραγματοποιεί δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας. Το αυτοκίνητο είναι καμουφλαρισμένο και δεν είναι ευδιάκριτες οι γραμμές του όμως το μόνο σίγουρο είναι πως θα διαθέτει εντυπωσιακή εξωτερική όψη με αρκετά μυώδες παρουσιαστικό με πολλά στοιχεία και από την επερχόμενη 5 GT.
Παρά τους λιγότερους κυλίνδρους του μικρότερου αλλά και ελαφρύτερου κινητήρα του αφού θα είναι
V8 (4,4 lt) πλέον και όχι V10 όπως ο σημερινός τα διπλά turbo θα προσφέρουν την αναμενόμενη ιπποδύναμη και συνάμα μικρότερη κατανάλωση και λιγότερες εκπομπές ρύπων. Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε η επόμενη Μ5 θα αποδίδει περίπου 555 ίππους ενώ θα διαθέτει και το KERS από την F1 που θα ανεβάζει την ιπποδύναμη για κάποια δευτερόλεπτα στους 612! Παράλληλα στην Μ5 η BMW θα τοποθετήσει το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Θα παρουσιαστεί στη Γενεύη τον ερχόμενο Μάρτιο.

Golf VII ????

Το video είναι γυρισμένο στο σχεδιαστικό κέντρο της VW στο Potsdam και στο 4:37 του video μπορείτε να δείτε στο βάθος ένα αυτοκίνητο που σίγουρα πρόκειται για το νέο Golf VII.