F1: ισόβιος αποκλεισμός για τον Flavio Briatore


Η έκτακτη συνεδρίαση του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Παρίσι έριξε στα «μαλακά» την Renault που κρίθηκε ένοχη με ποινή αποκλεισμού δύο ετών με αναστολή ενώ στον Flavio Briatore επιβλήθηκε ισόβιος αποκλεισμός από το άθλημα. Η ίδια η ομάδα ξεκαθάρισε και διαφοροποίησε τη θέση της απέναντι στους Briatore και Symonds από την πρώτη στιγμή. Ακόμα η γαλλική ομάδα θα πρέπει να πληρώσει όλα τα έξοδα της έρευνας και με δική της πρωτοβουλία δεσμεύτηκε να συμβάλει σημαντικά στις καμπάνιες της FIA για θέματα ασφαλείας.
Με την σειρά του ο
Flavio Briatore δεν θα έχει καμία επαγγελματική σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό για πάντα καθώς του επιβλήθηκε ισόβιος αποκλεισμός από τις διοργανώσεις της FIA και στέρηση του δικαιώματος να μανατζάρει οδηγούς. Ο Pat Symonds δέχθηκε την ίδια ποινή μόνο που ισχύει για πέντε χρόνια.

63η Έκθεση Φρανκφούρτης: Babes






















F1: News

Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου θέλουν τον Φινλανδό οδηγό της Ferrari να επιστρέφει στην McLaren. Σύμφωνα με τους Βρετανούς ο Raikkonen θα γυρίσει στην παλιά του ομάδα επειδή η Ferrari θέλει να κλείσει την υπόθεσή του όσο πιο γρήγορα μπορεί για να φέρει στην ομάδα τον Alonso. Οι αποδοχές του Kimi θα πλησιάζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά θα ισχύσουν αν η ιταλική ομάδα καλύψει την αμοιβή του για το 2010 και τον αφήσει ελεύθερο. Ο Φινλανδός ήταν στην McLaren από το 2002-2006. Το παρασκήνιο θέλει τον Raikkonen να πηγαίνει στη McLaren, το Nico Rosberg στην Brawn GP μιας και την ομάδα θα την αγοράσει η Mercedes και τον Alonso στην Ferrari. Προς το παρών το μόνο σίγουρο είναι ότι κάλεσε η FIA και τον Alonso σε απολογία για την υπόθεση της Renault. Η Williams ήδη υπέγραψε σύμφωνα (γερμανικές πηγές) με τον φετινό πρωταθλητή του GP2 Nico Hulkenberg και προσπαθεί να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες και του Robert Kubica για τις δύο αγωνιστικές της θέσεις ενόψει του 2010.