Tο 42% της Porsche εξαγοράζει η Volkswagen


Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η γερμανική Volkswagen, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα εξαγοράσει το 42% της Porsche έναντι του ποσού των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα στο σχέδιο συγχώνευσης των δύο εταιρειών που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2011.

Ο πρόεδρος της Wolkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν, θα αναλάβει και την προεδρία της Porsche ενώ ο οικονομικός διευθυντής της Wolkswagen, Χανς Ντίτερ Πετς, θα ασκεί τα ίδια καθήκοντα και για την Porsche.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η Porsche θα γίνει η 10η μάρκα του ομίλου Volkswagen. Μεταξύ αυτών είναι οι Audi, Bentley, Bugatti, Skoda, Seat και Lamborghini

Οι οικογένειες Πόρσε και Πιές θα έχουν τον πρώτο λόγο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση VW και Porsche.

CORVETTE C7


Η νέα γενιά Corvette που θα ξεκινήσει η παραγωγή της το 2012 θα υιοθετήσει τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές του «Stingray Concept» που βλέπετε στη φωτογραφία. Το τολμηρό πρωτότυπο είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου του Σικάγο.
Το νέο μοντέλο θα έχει την κωδική ονομασία «C7», συνεχίζοντας τη σχετική παράδοση που έχει δημιουργήσει η Corvette αρχής γενομένης από το 1953 όταν παρουσιάστηκε η «C1».

ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Η Velozzi θα ξεκινήσει προς στο τέλος του 2011 με αρχές του 2012 την παραγωγή του Solo που θα είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον αφού θα έχει δύο αρχές λειτουργίας. Θα κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας - θα χρησιμοποιεί μπαταρίες που θα φορτίζονται από τον κινητήρα και από την πρίζα, ενώ θα διαθέτει τεχνολογία που η εταιρεία ονομάζει «micro turbine technology», σύμφωνα με την οποία ο κινητήρας του θα μπορεί να λειτουργήσει με: βενζίνη, πετρέλαιο, αιθανόλη, μεθανόλη, βουτανόλη, βιοντίζελ, αλλά και φυσικό αέριο!
Η υψηλή τεχνολογία βέβαια δεν σταματά εκεί αφού για την παραγωγή του η Velozzi θέλει να χρησιμοποιήσει ανθρακονήματα και πληθώρα σύγχρονων υλικών που θα του εξασφαλίσουν χαμηλή κατανάλωση. Όπως η ίδια τουλάχιστον λέει τα 0-100 θα έρχονται σε 6 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα θα κυμαίνεται κοντά στα 210.

NEW PORSCHE CAYENNE Spy-photos