Καντάφι Rocket

Ο λίβυος ηγέτης σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Tesco TS παρουσίασε τα δύο πρωτότυπα οχήματα που σχεδίασε, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.
Η παρουσίαση έγινε το βράδυ της Δευτέρας και ο «πύραυλος» (
Rocket) όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο όχημα άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους και τους συντάκτες του... διεθνούς πολιτικού ρεπορτάζ, που κάλυπταν την διάσκεψη της Αφρικανικής Ενωσης στην Τρίπολη, μία ημέρα πριν την επετείο της επανάστασης που έφερε τον συνταγματάρχη Καντάφι στην εξουσία το 1969.
Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι το σχέδιο του Μουαμάρ Καντάφι αποτελεί το "μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας" καθώς έχει σχήμα «αγωνιστικού κανό για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια», ενώ χρηματοδοτήθηκε με λιβυκά κεφάλαια.

Σύμφωνα με μέλος της ιταλικής ομάδας που συμμετείχε στο σχέδιο αυτό, το πρωτότυπο του αυτοκινήτου αυτού κοστίζει περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ. «Για το εσωτερικό του αυτοκινήτου χρησιμοποιήθηκαν δέρμα και ταπετσαρία από τη Λιβύη", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το αυτοκίνητο αυτό μήκους 5,50μ, πλάτους 1,87μ. και βάρους 1.860 κιλών, διαθέτει μηχανή 230 ίππων

Ξεκίνησε η παραγωγή του BMW X1

Η BMW ανακοίνωσε ότι χθες ξεκίνησε η παραγωγή του νέου BMW X1 στο εργοστάσιο της Λειψίας στην Γερμανία. Η επίσημη εμφάνιση του θα γίνει σε λίγες ημέρες στην έκθεση της Φρανκφούρτης ενώ η διάθεση του θα ξεκινήσει από τις 24 Οκτωβρίου και σύμφωνα με πηγές από την BMW οι προ-παραγγελίας έχουν πάει πολύ καλά. Από τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν test drive αυτοκίνητα σε όλες αντιπροσωπείες της Ευρώπης.




Θα επιστρέψει το 2010 ο Felipe Massa

Ο Felipe Massa επεβλήθη σε αναλυτικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Jackson Memorial του Μαϊάμι των ΗΠΑ οι οποίες έδειξαν ότι ο Βραζιλιάνος δεν θα επιστρέψει στη Formula 1 φέτος. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ferrari πλέον καλείται να εντοπίσει τις επόμενες δύο ημέρες τον αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου στους πέντε αγώνες που απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν καθώς είναι αμφίβολο ότι στη θέση θα παραμείνει ο Luca Badoer. Για τη θέση φαβορί είναι ο Giancarlo Fisichella της Force India. Ο ιταλικός Τύπος σήμερα έγραψε ότι θα πρέπει να θεωρείται πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο η Ferrari να αποκτήσει τον Robert Kubica της BMW Sauber. Ο Πολωνός δεν έχει τίποτα να χάσει μιας και στο τέλος του 2009 η βαυαρική εταιρεία θα αποχωρήσει από τη Formula 1.

Lexus LF-Ch

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Lexus θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου πλήρως υβριδικού premium compact concept της που θα ακούει στο όνομα LF-Ch. Το μοντέλο του οποίου η νεότερη επίσημη φωτογραφία είναι αυτή που βλέπετε, θα συνδυάζει την κομψή σχεδίαση και την πλήρως υβριδική τεχνολογία σε ένα πρακτικό 5-θυρο συμπαγές πακέτο με στόχο να ικανοποιεί άριστα τους πιο απαιτητικούς πελάτες της premium μικρομεσαίας κατηγορίας. Χάρη στη δυνατότητα λειτουργίας του μόνο με ηλεκτρισμό θα επιτρέπει σχεδόν αθόρυβη οδήγηση στην πόλη με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Volvo C70




Οι πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου Volvo C70 διέρρευσαν δύο εβδομάδες πριν την επίσημη παρουσίασή του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης